Gătește shui - Feng Shui

Home « Stil « Mobilier

Pentru a-ți amenaja bucătăria în stil Feng Shui, ar trebui, în mod ideal, ca aceasta să fie amplasată în una dintre cele patru direcții nefaste ale capului familiei (tatăl) și utilizată pentru a „alunga" ghinionul.

Chiar dacă mama este cea care întreține familia, bucătăria trebuie să afecteze direcția ghinionistă a tatălui. Cu toate acestea, direcția de orientare a plitei trebuie să fie una dintre direcțiile cele mai bune pentru el.

În afară de uşa de la intrare, bucătăria este următorul cel mai important spaţiu din casă. Specialiştii în feng-shui ne recomandă ca bucătăria să fie un spaţiu aerisit, plin de lumină pentru a atrage cât mai multă energie pozitivă și pentru a diminua cât mai mult chi-ul de tip yin, asociat elementului apă, conform fengshui.about.com.

 

Bucătăria reprezintă siguranță, căldură și dragoste.

 

În spațiul rural, bucătăria este cel mai important spațiu dintr-o gospodărie, pentru că acesta este locul unde se strânge toată familia pentru a mânca, dar și pentru a discuta, în felul acesta păstrându-se o relație strânsă între membrii familiei. În schimb mulți oameni care locuiesc în orașe nu prea mai folosesc bucătăriile, preferând să cumpere alimente semipreparate de la supermarketuri care se gătesc extrem de rapid sau pur și simplu iau masa la restaurante sau în fast-food-uri.

De obicei, bucătăria trebuie amplasată într-o zonă „rea" a casei, deoarece energia de foc „arde" energiile negative ale zonei și diminuează impactul acestora asupra ocupanților locuinței. Este preferabil ca energia de foc să suprime energiile negative decât pe cele pozitive care ar trebui activate.

 

Reguli pe care trebuie să le urmezi:

 

  • Bucătaria nu trebuie amplasată lângă, deasupra, dedesubtul sau în fața toaletei deoarece, în feng shui, aceste încăperi sunt incompatibile.

  • Poziționează aragazul în așa fel încât să ai o privire de ansamblu a întregii bucătarii si să vezi ușa de la intrarea în timp ce gătești, în acest fel bucătarul are control deplin asupra întregii încăperi,  de asemenea trebuie evitată amplasarea aragazului în colțuri pentru ca bucătarul să aibă mai mult  loc de mișcare. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este indicat să pui o oglindă pe peretele din spatele aragazului, la 30 cm deasupra acestuia, în care să se poată vedea intrarea în bucătărie.

  • Nu „amesteca” focul cu apa și metalul. Principiile feng shui cer ca aragazul (focul), chiuveta (apă) și frigiderul (metal) să fie poziționate diametral opuse pentru a se creea un conflict energetic. Amestecarea celor două elemente duc la disconfort în cadrul căminului și atrage energiile negative. Dacă nu ai cum să eviți alăturarea chiuvetei și a aragazului, pentru a readuce echillibru încăpeii încearcă să pui un covor vede sau o plantă pentru a forma o barieră între cele două elemente.

  • Ține aragazul departe de fereastră !Fereastra este considerat a fi un  element pozitiv pentru chi care aduce fericire, mai ales daca este poziționată în apropiera unei surse de apă.

  • Nu sunt recomandate plitele electrice și cuptoarele cu microunde. Acestea emană radiații care patrund în mâncare, îngreunand digerarea și asimilarea. În plus, cuptoarele cu microunde distrug energiile nutritive subtile ale alimentelor (aura alimentelor).

Dacă vrei să amenajezi bucătăria în stil feng-shui trebuie să ții cont și de latura spirituală.

 

Este ideal să amplasezi în bucătărie obiecte și simboluri de natură religioasă, care au un efect benefic în evitarea accidentelor care pot apărea. Poți amplasa pe un perete o icoană sau un calendar religios, condiția fiind ca acestea să nu se afle pe direcția intrării în bucătărie.

Marina Plopeanu

Sursa foto: casamea.ro

Publicat in: iunie 2012
Etichete pentru acest articol: aragaz, bucatarie, feng shui, iunie
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement