Un desert mai simplu dar foarte gustos. Briosele simple merg perfect cu o ceasca de cafea sau ceai. Haideti sa invatam cum sa ne preparam niste briose pufoase si delicioase. Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie:
- 350 g faina
- 200 g iaurt
- 2 oua
- 70 ml ulei
- 10 g praf de copt
- 80 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 100g crema de ciocolata sau gem (pentru umplut briosele)
- hartie pergament
Cu ingredientele ne-am lamurit, acum trecem la modul de preparare:
Pentru inceput aprindem cuptorul si il lasam sa se incinga bine. Intr-un bol punem ouale, uleiul si iaurtul, in care se introduce faina, zaharul, praful de copt si sarea. Le amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Formele pentru copt briosele se tapeteaza cu hartie pergament, se umplu pe jumatate cu aluat; se pune crema de ciocolata sau gem, apoi se completeaza fiecare briosa cu aluat.
Se introduc briosele la cuptor pana cand se rumenesc, cam 20-30 de minute este timpul de coacere.
Un desert pe cat de simplu de preparat pe atat de gustos. Va urez pofta buna!