Ceai și sirop de ceapă remedii naturale pentru tuse și răceală

Ghimbirul (Zingiber officinale) este recunoscut din timpuri străvechi, fiind originar din India și adus în Europa în perioada cruciadelor.  Combinația de cimbru cu pătlagină relaxează contracțiile cailor respiratorii.

Dacă aveți guturai: cel mai bun remediu împotriva guturaiului îl constituie terapia cu uleiuri eterice pentru inhalații. În același timp, va trebui să evitați, totuși, suprasolicitarea, fiindcă și ea, la rândul ei, va poate slabi sistemul imunitar; deci nu faceți jogging până la epuizare.

Foarte utile sunt ședințele regulate de saună, încheiate cu turnare rece”. Preparatele se pun la soare sau în locuri calde, se scutură zilnic, se lasă vreme de 2-3 săptămâni.

Va vine să credeți sau nu, unii medici prescriu antibiotice preventiv, chiar dacă la în acel moment nu există infecție bacteriană puternică în organism care necesită antibiotice, ci e infecție cu virus. După cum am mai spus, febra este un mecanism natural de apărare al organismului care ne ajută să luptăm împotriva invadatorilor.

Așadar, la fel că pentru toate bolile, tratamentul răcelii se pornește în primul rând de la DIETĂ. În timpul luptei cu infecțiile corpul transpiră mult și pierde multă apă, riscând să se deshidrateze.

Cercetătorii americani au descoperit că este de ajuns un singur strănut pentru a împrăștia germenii răcelii și gripei în întreaga încăpere ; respirând aerul încărcat cu particule de virus într-un birou, avion sau tren, sala de așteptare de la un cabinet medical, persoană se poate contamina după numai oră.

Lasa un comentariu