Preîncălziți cuptorul la 350 ° C. Într-o oală pui 2 litri de apă la fier cu puțin ulei și sare pentru paste.
Se topește untul 3 linguri, se adaugă făina și se fierbe la moderate de căldură 2 minute, amestecând constant. Aveți grijă să nu se maronească!
Adăugați laptele și amestecă în mod constant până se îngroașă, 3 până la 5 minute. Adaugă brânză și amestecă până se omogenizează. Adaugă condimente și amestecă.
Între timp, gătiți macaroane conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți bine, dar nu le clăti cu apă. Pune macaroane înapoi în oală și adaugă sosul de brânză până se omogenizează.
Se toarnă macaroane și brânză în vasul , se presară cu brânză Cheddar și pesmet deasupra se mai pune o lingură de unt.
Coaceți 30 minute sau până când la suprafață devine auriu.Lăsați să e odihnească între 10 și 15 minute.
Ingrediente
- Ulei de măsline
- 4 linguri de unt sau margarina
- 3 linguri de făină
- 2 1/2 căni lapte integral
- Brânză de care ai prin casa
- 1/2 linguriță muștar (asta dacă vrei)
- Sare și piper după gust
- 1 pachet macaroane, în forme, cum ar fi spirale
- 1/4 brânză Cheddar pentru final
- 1/2 cana pesmet